„Kastély a tavon” – Megújul a Hévízi Tófürdő

0

Festeticsek korabeli külsővel és korszerű beltartalommal újul meg a Hévízi Tófürdő, illetve komoly beruházások kezdődnek a közeli repülőtéren is, ami egész Nyugat-Magyarország turizmusára kihat majd. A részletekről Papp Gábor, Hévíz polgármestere beszélt a Trend FM-nek – számol be a Turizmus.com.

Bár a körülbelül 1 millió vendégéjszakát elnézve valószínűleg idén sem unatkoznak a turisztikai szolgáltatók Hévízen, a közelgő beruházások várhatóan még inkább felpezsdítik a város életét. A nemrég megjelent kormányhatározat alapján a gyógytó, a gyógyfürdő és a Hévíz-Balaton Airport fejlesztése is megkezdődhet, mindegyik beruházás régi vágya volt a helyieknek, és valós igénye az ide érkező turistáknak.

Mint Papp Gábor az interjúban kiemelte, a fejlesztés eredményeként a gyógytó cölöpökön álló felépítményei egyedülálló külsőt kapnak: a Festeticsek idejéből származó korabeli rajzok és tervek, képeslapok alapján korhű, az 1900-as évek elejét idéző megjelenéssel építik újjá a tófürdő épületét hagymakupolával, üvegszerkezettel, fém- és faanyagok felhasználásával. „Kastély a tavon” – mondta róla a polgármester.

Az épület belül is jelentős korszerűsítésen esik át, így a szolgáltatások már a 21. századi elvárásoknak megfelelően fogadják majd az ide érkezőket. A fejlesztésnek az energetikai korszerűsítés is része. A tervrajzok kidolgozásához komoly kutatások folytak, hogy a végeredmény a Festetics-örökség ápolásának jegyében minél közelebb álljon az eredetihez.

Az építkezés alatt a fürdő végig nyitva tart és vendégeket fogad. Mivel három bejárattal is rendelkezik, igyekeznek úgy megoldani ezeket a hónapokat, hogy a munkálatok minél kevésbé zavarják a fürdőzőket – írja a lap.

A beszélgetést itt lehet meghallgatni:

Forrás: Turizmus.com

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com