Jelentős infrastrukturális fejlesztést hajtottak végre a PTE-n

0

Egyebek mellett a képzések infrastrukturális feltételeit javították és eszközöket szereztek be egy most lezárult, 7,6 milliárd forintos támogatással zajló fejlesztési program keretében a Pécsi Tudományegyetemen (PTE), közölte a baranyai felsőoktatási intézmény.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósult projekt célja a PTE orvosi, egészségügyi, természettudományos, műszaki, gazdaságtudományi, pedagógusképzés szakok infrastruktúrájának és eszközállományának, az egyetem versenyképességének növelését szolgáló fejlesztése volt.

Az érintett karokon a gyakorlati és elméleti képzések javítása érdekében megújultak a hallgatói terek, a hallgatók által használt oktatási eszközök, laborok, orvosi, fogorvosi, gyógyászati, vagy úgynevezett klinikai skill központ fejlesztése zajlott, valamint a Preklinikai Kutatási Központot is kialakították és felszerelték.

A program részeként a nők távmunka lehetőségeit is fejlesztették, a digitális kompetenciafejlesztést elősegítő informatikai eszközöket vásároltak és gyerekbarát hallgatói tereket alakítottak ki.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com