Elektromos kerekesszékek segíti a betegszállítást az Országos Onkológiai Intézetben

0

Négy új elektromos kerekesszéket adományozott a Kékgolyó a Daganatos Betegekért Alapítványnak a Megyünk Tovább Előre Alapítvány. A felajánlás az Országos Onkológiai Intézet belső betegszállítását segíti.

Polgár Csaba, az intézet főigazgatója a keddi átadáson emlékeztetett arra, hogy nem először kapnak az onkológiai betegek nagy értékű eszközöket a Megyünk Tovább Előre Alapítványtól. A korábbi években a szervezet betegágyakat és egyéb kisegítő felszereléseket ajánlott fel.

Kiemelte, hogy ezúttal nem az intézet részesül az adományban, hanem a Kékgolyó a Daganatos Betegekért Alapítvány kapja a négy, elektromosan is irányítható széket. Ezeket átalakítás után a beteghordók tudják jól hasznosítani, tekintve a budai hegyvidék aljában található intézet belső körülményeit, meredek útvonalait. Az adomány javítja a beteghordók munkakörülményeit és egyben az onkológiai betegek kényelmét is szolgálja – fűzte hozzá a főigazgató.

Durst János, a Megyünk Tovább Előre Alapítvány elnöke felidézte, hogy hat évvel ezelőtt egy barátjuk emlékére hívták életre az alapítványt, amely a betegek életminőségét segítő, azt támogató adományokkal igyekszik segíteni minden évben, immár öt éve.

Elmondta, az alapítvány a sportolásra képes betegeket és orvosaikat is támogatja, és megszervezi, hogy együtt sportoljanak és részt vegyenek nagyobb futóversenyeken. Kiemelte: már korábban is adományoztak kerekesszékeket. „Igyekszünk minden évben ezt a célt megvalósítani” – hangsúlyozta az alapítvány elnöke, hozzátéve: mindez nem kis nehézségek árán sikerül, mivel az alapítvány karitatív segítségek révén működik. „Semmi másra, mint adományra és a sportra költjük az alapítványhoz befolyó adományokat” – közölte Durst János.

Lövey József, az Országos Onkológiai Intézet igazgatója, a Kékgolyó a Daganatos Betegekért Alapítvány kuratóriumának elnöke megköszönte a kerekesszékeket és az adományozó szervezet évek óta tartó támogatását. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezek az elektromos kerekesszékek akár napi 40 kilométert is meg tudnak tenni a betegellátás során.

Az Országos Onkológiai Intézet közleménye szerint a Megyünk Tovább Előre Alapítvány évek óta támogatja a kórház betegeit. Az elmúlt években az elektromos kerekesszékek mellett úgynevezett kiültetőszékeket, testösszetételt mérő mérlegeket és gyógyszerosztó kocsikat is adományoztak.

A budapesti intézményben már kilenc elektromos kerekesszék áll a betegek és hozzátartozóik segítségére, ezeket már a főbejáratnál, a betegfelvételnél lehet igényelni. A kerekesszékek segítséget jelentenek a kezelés miatt legyengült, nehezen mozgó, műtét utáni betegek számára a kórház területén.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com