A Richter és a Mithra kötelező erejű szándéknyilatkozatot írt alá estetrol tartalmú készítmények forgalmazásáról Kínában

0

A Richter Gedeon Nyrt. kötelező erejű szándéknyilatkozatot írt alá a belga Mithra Pharmaceuticals SA-val az első estetrol alapú kombinált orális fogamzásgátló, valamint a kizárólag estetrol (E4) alapú, menopauzás tünetek kezelését célzó termékjelölt forgalmazásáról Kínában – jelentette be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a magyar gyógyszercég.

A licencszerződések megkötésével a Richter mindkét termékre kizárólagos forgalmazási jogot nyer Kínában. A kínai forgalombahozatali engedély megszerzéséhez szükséges klinikai vizsgálatokat a Richter fogja elvégezni és finanszírozni.

A Richter közölte azt is, hogy a licencszerződések megkötésekor a Richter 4,5 millió eurót fizet a Mithrának, majd a hatósági eljárás egyes szakaszaihoz kapcsolódóan további, összesen 1,2 millió eurónyi mérföldkő kifizetéseket vállalt, és megjegyezte, hogy 8,5 millió euró értékesítéshez kötött mérföldkő-kifizetések is felmerülnek.

A bevezetést követően a kumulált nettó értékesítésre vetített alacsony, kétszámjegyű royalty fizetendő – fűzte hozzá közleményében a Richter.

Friss adatok alapján a Richter azt is megjegyezte, hogy Kínában a megcélozható fogamzásgátló piac évi 104 millió eurót tesz ki és a következő 5 év során 15 százalékos összetett éves növekedési rátával emelkedhet, míg a megcélozható menopauzás piac 87 millió euró nagyságrendű és a következő öt évre 10 százalékos bővüléssel számolnak.

A Richter Gedeon Nyrt. első kilenc havi konszolidált árbevétele 4 százalékkal emelkedett, 601,9 milliárd forintra, az adózott eredmény 37,3 százalékkal kisebb lett, mint egy évvel korábban, 123,7 milliárd forintot tett ki.

A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. Az elmúlt évben a legmagasabb árfolyama 9450 forint, a legalacsonyabb 7170 forint volt, a múlt héten pénteken a papírok árfolyama 20 forinttal, 0,23 százalékkal 8820 forintra erősödött.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com