A jövő év elejétől bővülni fog a fogyatékossági támogatásban részesülők köre

0

Elfogadta a parlament azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében 2024. január 1-től bővülni fog a fogyatékossági támogatásban részesülők köre – közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Fülöp Attila a videóban kifejtette, hogy a beszédfogyatékosság már szintén feljogosít erre a támogatásra. Ebben azok a 18. életévüket betöltött „honfitársaink” részesülhetnek, akiknek a kommunikációját tartós fogyatékosság miatt gátolja a beszédhiba és ez olyan élethelyzetet eredményez, amely támogatásra jogosítja őket – tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy szakmai civil szervezetek közösen alkották meg a jogszabályokat, „és ezzel egy újabb területet, egy újabb kört tudtunk támogatásban részesíteni”.

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy továbbra is a fogyatékosügyben új munkahelyeket hozzunk létre, újabb támogatásokat tudjunk adni és újabb akadályokat tudjunk lebontani a jövőben” – fogalmazott Fülöp Attila. Az államtitkár elmondta azt is, hogy a törvénymódosítás értelmében évente mintegy háromezer embernek tudnak így segíteni.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com