Több mint 26 ezer ember vett részt idén Hősképző programon

0

Több mint 26 ezer ember vett részt idén Hősképző programon. A Hősképző kampányt idén hatodik alkalommal szervezte meg a Magyar Vöröskereszt. Az őszi elsősegélynyújtó programsorozat keretében országszerte 257 program valósult meg, összesen 26.542 résztvevő bevonásával. Ezzel a szervezetnek sikerült túlszárnyalnia az eddigi legeredményesebb 2019-es kampányának eredményeit. A Hősképző célja, hogy az elsősegélynyújtás iránt érdeklődőket megismertesse a legfontosabb tudnivalókkal, és kedvet hozzon az ismeretek elmélyítéséhez.

A Magyar Vöröskereszt munkatársai és az elsősegélynyújtás oktatása iránt elkötelezett önkéntesek részvételével november végén zajlott az Országos Hősképző Szakmai Fórum, a Hősképző kampány zárórendezvénye. Az idén negyedik alkalommal megrendezett esemény kiemelt témája volt az elsősegélynyújtással foglalkozó nemzetközi szakmai szervezetek munkájának bemutatása, a nemzetközi irányelvek fejlődésének hatása a laikus elsősegélynyújtás ismeretanyagának és oktatás-módszertanának változásaira, valamint a nemzetközi együttműködési lehetőségek megismerése.

Az esemény kapcsán Kovács Dávid, a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtás szakmai vezetője úgy fogalmazott: „Az évenkénti szakmai fórummal egy olyan rendezvénysorozatot valósítunk meg, ahol a tudományosság és szakmaiság igényével szervezett előadásokat az érdeklődő, elhivatott laikusok is megtekinthetik. Bízunk benne, hogy jövőre ismét teltházas találkozót tudhatunk majd magunk mögött.”

Forrás: Magyar Vöröskereszt, OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com