Letölthető, új európai betegtájékoztató jelent meg a prosztatarák gyógyításáról, kezeléséről

0

Az Európai Klinikai Onkológiai Társaság (ESMO) prosztatarákról szóló, magyar nyelven is megjelent, ingyenesen letölthető kiadványa a Gyógyulj Velünk Egyesület gondozásában látott napvilágot. 

A nyomtatott kiadvány az alapoktól a ma elérhető legkorszerűbb terápiákig összefoglalja mindazokat a tudnivalókat, amelyek ismerete segítheti a betegeket és hozzátartozóikat a betegút során, érthetőbbé teheti a szakkifejezéseket, hozzájárulhat az orvos-beteg kommunikáció javításához.

A kiadvány PDF formátumban INNEN TÖLTHETŐ le

A kiadványbemutató online betegtájékoztató fórumot a Gyógyulj Velünk Egyesület és a Rákgyógyítás.hu portál 2023. november 23-án tartotta. Ekkor a betegség kezeléséről a terület szaktekintélyeként számontartott dr. Maráz Anikó, a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájának egyetemi docense tartott áttekintő előadást.

Az előadásban a prosztatarák kialakulásáról, típusairól, stádiumairól, a korai, a helyileg előrehaladott és az áttétes prosztatarák kezeléséről is szó volt, Maráz Anikó a műtéti típusokat, a sugárterápiás lehetőségeket, a gyógyszeres terápiákat is részletesen áttekintette és elmagyarázta. Az előadás révén a prosztatarák betegút bármelyik fázisában lévő beteg, illetve hozzátartozó segítséget kaphat abban, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre. Az előadó kitért arra is, hogy az életmódot tekintve mit tehet a beteg önmaga az állapot és a kilátások javításáért. Az előadást élőben követő nézők kérdéseire is választ adott az előadó.

A B. Papp László, a Rákgyógyítás.hu főszerkesztője által moderált előadás és fórum itt visszanézhető:

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com