Klímaváltozás, biodiverzitás és akkumulátorgyártás, avagy kihívások és a fenntarthatóság néhány fontos dimenziója

0

Klímaváltozás és mentális egészség, fenntarthatóság az egészségügyben, a klímaváltozás várható mértéke Magyarországon, a magyarországi akkumulátorgyár-telepítés technológiai kihívásai, gazdasági és környezeti problémái. Napjaink legtöbbeket foglalkoztatott kérdéseiről beszéltek a szakértők a Magyar Tudományos Akadémia Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság tudományünnepi konferenciáján. 

A tanácskozás első részének felvétele

Megnyitó – Szathmáry Eörs, az MTA rendes tagja, az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság elnöke, az ülés levezető elnöke

Fenntarthatóság az egészségügyben Szócska Miklós, az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság Egészség Munkacsoportjának vezetője, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja

A biodiverzitás értékelése = az értékelés diverzitása? Kelemen Eszter ökológiai közgazdász, az ESSRG Nonprofit Kft. vezető kutatója A klímaváltozás várható mértéke Magyarországon, szélsőségek – legújabb predikciók Bartholy Judit, az MTA doktora, professor emerita (Eötvös Loránd Tudományegyetem), az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság Éghajlati Munkacsoportjának vezetője

A tanácskozás felvételének második része

A magyarországi akkumulátorgyár-telepítés technológiai kihívásai Fábián István, az MTA doktora, egyetemi tanár (Debreceni Egyetem)

Az akkumulátorgyártás gazdasági és környezeti problémái Magyarországon Éltető Andrea tudományos főmunkatárs (Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Világgazdasági Intézet)

Ökoszorongás, ökogyász, ökobűntudat, megküzdés: klímaváltozás és mentális egészség Dúll Andrea, az MTA doktora, intézetigazgató egyetemi tanár (ELTE PPK Ember-Környezet Tranzakció Intézet)

Zárszó – Z. Karvalics László, az MTA doktora, az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság tudományos titkára (Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete)

Forrás: Magyar Tudományos Akadémia 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com