Kiemelten fontos a hazai egészségipar támogatása

0

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára az Eurolife Healthcare Hungary Kft. gödöllői üzemében tett látogatást, ahol nemrég indult újra az infúziógyártás, miután a korábbi tulajdonos azt 2012-ben leállította.

„A hazai infúzógyártással újabb lépést teszünk afelé, hogy a magyar egészségügyi ellátás kevésbé legyen kiszolgáltatva a külföldi beszállítóknak” – írták a közleményben.

A látogatás során elhangzott, hogy a cégnek jelenleg négy infúziótípusra van engedélye, további egy típus engedélyezése pedig folyamatban van. Kifejtették továbbá, hogy egy állami támogatással megvalósuló fejlesztés eredményeképpen különlegesebb infúziókat is képesek lesznek gyártani a jövőben.

Az Eurolife Healthcare üzemében jelenleg több mint 80 magyar munkavállaló dolgozik, de a tervek között szerepel a további bővülés, valamint megkezdődött a nyitás az export piacok felé is. A cég a legversenyképesebb árat nyújtja, ez a magyar kórházak hazai infúzióbeszerzését is erősen ösztönzi.

„Az infúziógyár a magyar újraiparosítás egyik fontos projektje, amelyért a Gazdaságfejlesztési Minisztérium is aktívan dolgozott. A járvány és háborúk rávilágítottak arra, hogy mennyire fontosak az ellátási láncok, valamint az is, hogy azok helyben, hazánkban legyenek. Éppen ezért megdöbbentő, hogy a kórházak kiskapukat találva nem a közbeszerzésen nyertes, versenyképes árú és kiváló minőségű hazai terméket veszik.” – emelte ki Fábián Gergely. Az államtitkár hozzátette, hogy a helyzet alapos kivizsgálására fog javaslatot tenni, ugyanis a hazai egészségipar támogatása kiemelten fontos a kormányzat számára.

Forrás: Gazdaságfejlesztési Minisztérium

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com