Gyógyvíz minősítést kapott Budapesten az V. kerületi sportközpontot tápláló kút vize

0

Gyógyvíz minősítést kapott Budapesten az V. kerületi Vadász utcai sportközpontot tápláló kút vize, továbbá a létesítmény megvédte ötcsillagos uszoda védjegyét. 

A belváros önkormányzata által létrehozott és 2021-ben átadott V.30 Belvárosi Sportközpontban nemcsak teljeskörű sport- és wellness élményben részesülnek a látogatók, hanem a 800 méter mélyről eredő nátrium-kalcium-klorid-szulfát-hidrogénkarbonátos összetételű termálvízben a mozgásszervi megbetegedéssel küzdő vendégek is gyógyulhatnak.

„A minősítéssel a V.30 Belvárosi Sportközpont lett az első olyan létesítmény Budapesten, amely a gyógyvíz és a wellness szolgáltatások biztosítása mellett sportcentrumként is funkcionál”.

Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP), a kerület polgálmestere az alkalomból tartott ünnepélyes táblaavatáson felidézte: a sportközpont az V. kerületiek közösségének ötlete alapján jött létre, és az ottlakók mindvégig támogatták a megvalósítást a javaslataikkal, észrevételeikkel.

A 2017-ben indult, saját sportközpont létrehozását célzó beruházás részeként a kerület önkormányzata 800 méter mély kutat fúratott. Az így felhozott termálvíz adta hőmennyiség, gázfogyasztás nélkül, légszennyezésmentesen temperálja a létesítményt és a medencéket is, így a fürdőzés mellett az épület teljes körű fűtésére, a medencék vizének melegítésére is alkalmas.

A kerület közölte, a gyógyhatás vizsgálatára vonatkozó eljárást 2021 végén indították el.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com