Európai elismerésben részesült A Magyar Elhízástudományi Társaság

0

A Magyar Elhízástudományi Társaság nyerte el az Európai Elhízástudományi Társaság (EASO) és az Európai Elhízással Élők Betegszervezete (ECPO) közös díját, az Elhízás Világnapja alkalmából rendezett legjobb európai tudományos továbbképző konferencia elismeréseként.

A Magyar Elhízástudományi Társaság mellett további kategóriákban díjazott az Ariel Egyetem, az Assuta Medical Center, a Meuhedet Health Services és a Maccabi Health Services. A díjakról és a nyertesekről részletes információ az Elhízás Világnapja Európai honlapján tekinthetők meg: https://woday.eu/

Az elhízás betegség 2023. évi világnapja alkalmából a Magyar Elhízástudományi Társaság március 4-én, az Elhízás Világnapján, tudományos konferenciát és kreditpontos posztgraduális képzést szervezett orvosoknak és egészségügyi szakembereknek. A tudományos program holisztikus megközelítéssel tárgyalta az elhízás növekvő, járványos előfordulásának kezelését, beleértve az új diagnosztikai eljárásokat, a multidiszciplináris kezelést és a megelőzési stratégiákat.

A konferencián az elhízás hazai megfékezése céljából Prevenciós Platform alakult releváns tudományos társaságok együttműködésével az összehangolt cselekvés érdekében, együttműködésben a magyarországi Túlsúllyal Élők Társaságával. A díj ismertetésére a Magyar Elhízástudományi Társaság XXXI. Kongresszusán kerül sor.

Forrás: Magyar Elhízástudományi Társaság / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com