Az Állami Szívkórház járóbeteg szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése valósul meg

0

A Széchenyi 2020 „Az Állami Szívkórház Balatonfüred járóbeteg szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése” című projekt keretében 279 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Állami Szívkórház Balatonfüred.

Az EFOP-2.2.19-17-2017-00015 projekt keretén belül a járóbeteg ellátáshoz kapcsolódó szakellátások fejlesztése valósult meg, amely részeként a fizio- és mozgásterápiás medencék és környezetük megújul, az ambulanciák megközelíthetősége és körülményei, továbbá a kardiológiai és más speciális rendelések műszerezettségi szintjei is fejlődtek.

A fejlesztés eredményeként felújításra kerültek a kórház területén a főépület földszintjén, az I. és a II. emeleten a kardiológiai, a fizioterápiás és az echokardiográfiás ellátásokat kiszolgáló közlekedési területek, vizsgálók, vizesblokkok, illetve a fürdőépületben a medencetér és az öltöző-vizesblokk területei is. A felújítások mellett a projekt részeként beszerzésre kerültek olyan eszközök, melyek hozzájárulnak a fenti szakterületek vonatkozásában az intézmény járóbeteg szakrendelések orvostechnikai eszközállományának modernizálásához.

A fejlesztés célja a kardiológiai, a fizioterápiás és az echokardiográfiás ellátási területhez tartozó betegpopuláció magas szakmai színvonalon történő ellátása, mely várhatóan a betegek életkilátásainak és életminőségének javítását eredményezi.

A fejlesztések megvalósításának határideje: 2023. november 30.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Strukturális és Beruházási Alap támogatásával valósul meg.

Forrás: Állami Szívkórház / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com