Átadták a Pécsi Tudományegyetem új Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központját

0

Átadták a Pécsi Tudományegyetem új Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központját. 

(…)

Az Emberi erőforrás fejlesztési operatív program (EFOP) 2,07 milliárd forintos támogatásával megvalósuló, hétfőn átadott fejlesztés keretében a PTE orvostudományi karának „skill laborját”, új nevén Orvosi Készségfejlesztő és Innovációs Központját a korábbi több mint hatszorosára, 1700 négyzetméterre bővítették, abban így a pécsi fogorvosképzés oktatási részlegének is helyet biztosíthattak.

Hallgatók gyakorolnak a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvosi karán mûködõ Orvosi Készségfejlesztõ és Innovációs Központ fogászati új fantomlabor munkaállomásain 2023. november 20-án.
MTI/Katona Tibor

A létesítmény elsődleges feladata a graduális és posztgraduális képzésben résztvevő orvostanhallgatók, orvosok, valamint az egészségtudományi képzésben résztvevők manuális és kommunikációs készségeinek fejlesztése, s ezzel a klinikai oktatási programok teljeskörű támogatása.

A ma már tanműtővel és VR-eszközökkel felszerelt tanlaborral is rendelkező központ területének jelentős növelésére és a szimulációs oktatásban használt eszközpark modernizálására azért volt szükség, mert az egység iránti igény évről évre emelkedik, azt szemeszterenként 9-10 ezer hallgató használja jelenleg.

Rendeki Szilárd, a PTE ÁOK igazgatója (j) a Pécsi Tudományegyetem (PTE) orvosi karán mûködõ Orvosi Készségfejlesztõ és Innovációs Központ tanmûtõjét mutatja Hankó Balázsnak, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsõoktatásért felelõs államtitkárának (b) 2023. november 20-án.
MTI/Katona Tibor

A központban 250 négyzetméteren kapott helyet a PTE Klinikai Központ Fogászati Oktató Központjának új oktatási részlege, benne a fogorvostudományi képzést támogató 25 fogászati fantomlabor munkaállomással, 10 operációs mikroszkóppal, valamint az audio-vizuális oktatást segítő modern rendszerrel – olvasható az MTI-hez eljuttatott háttéranyagban.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com