A Bayer leállítja a legígéretesebb készítményének klinikai tesztjeit

0

Ötödével zsugorodott a Bayer tőzsdei értéke szűk egy nap alatt, miután a német vegyipari-gyógyszeripari óriásvállalat vasárnap bejelentette, hogy leállítja új véralvadásgátló gyógyszerének hatékonyságát és biztonságosságát vizsgáló késői fázisú klinikai tesztjeit – írja a Világgazdaság. 

Az asundexian nevű készítmény kudarca újabb csapást jelent a bajba jutott gyógyszergyártónak, mivel legígéretesebb fejlesztési projektjét tette kétségessé.

A leverkuseni társaság közlése szerint saját véralvadásgátlója a III. fázisú kísérletek során gyengébbnek bizonyult a stroke megelőzésében a nagy kockázatú betegek körében, mint a Bristol-Myers Squibb és a Pfizer által kifejlesztett rivális készítmény, az Eliquis.

A Bayer a gyógyszertől éves szinten ötmilliárd eurós bevételre számított, azt remélve, hogy az új készítmény képes lesz pótolni az eddigi csúcskészítményének számító Xarelto 2026-tól kieső forgalmát, amit az európai szabadalmi védettség elvesztése okoz majd.

Jelentős negatívumként értékeljük a fejleményt, mivel az asundexian a Bayer kulcsfontosságú fejlesztés alatt álló terméke volt, a klinikai vizsgálat pedig a készítmény fő indikációjára vonatkozott – értékelt hétfői elemzői jegyzetében a Morgan Stanley.

A JPMorgan is jókora csalódásként értékeli az asundexian kudarcát, ami becslésük szerint 11,7 euróval csökkenti egy részvény értékét a kieső bevételeken keresztül – számol be a VG.

Forrás: VG

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com