Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj – Jelölésével köszönetet mondhat orvosainak

0

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert kutatásainak elismeréseképp átvehette az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány hagyományteremtő szándékkal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak arra.

A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.

2023. szeptember 16. – 2023. november 16.

A jelölési időszak alatt bármely Magyarországon praktizáló orvost lehet jelölni a díjra, kivételt képeznek az előző év díjazottjai. A jelölést elektronikus jelölőlap segítségével lehet megtenni a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon. A jelölés mellé kérnek egy rövid indoklást vagy személyes történetet, amiért orvosát szeretné jelölni a díjra.

2024. február 19. – 2024. március 19.

A szavazási időszak alatt már csak a jelölt orvosokra lehet leadni a voksokat. A szavazási időszak alatt a szentgyorgyialbertorvosidij.hu oldalon naprakészen nyomon követhető a szavazás legfrissebb eredménye. A szavazás során az alábbi adatokat kell a szavazónak megadnia: szavazó neve, e-mail címe, a jelölt orvos nevét kiválaszthatja a legördülő listából. A szavazási időszak alatt egy e-mail címről egy szavazat érkezhet.

A Díjátadó Gála 2024. április 18-án Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián kerül megrendezésre.

A jelölt orvosok részére 7 közönségdíj és két különdíj kerül átadásra. A díjra jelöltek közül a nagyközönség választja ki majd az adott év 7 közönségdíjas orvosát. Az alapítvány ezen felül 2 különdíjat nyújt át minden évben. A díjak értéke egyenként 500.000 Ft.

Közönségdíjak

A közönség jelölései és szavazatai alapján:

  • 2 orvos Budapest
  • 1 orvos Észak-Magyarország(Nógrád-, Heves-, Jász-Nagykun-Szolnok-, Borsod-Abaúj-Zemplén–vármegye)
  • 1 orvos Északkelet-Magyarország(Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Hajdú-Bihar-vármegye)
  • 1 orvos Délkelet- és Közép-Magyarország(Csongrád-Csanád-, Békés-, Bács-Kiskun-vármegye, Pest-vármegye)
  • 1 orvos Északnyugat-Magyarország(Győr-Moson-Sopron-, Komárom-Esztergom-, Vas-, Fejér-, Veszprém-vármegye)
  • 1 orvos Délnyugat-Magyarország(Zala-, Somogy-, Tolna-, Baranya-vármegye)

A zsűri döntése alapján különdíjak is kiosztásra kerülnek

Goodwill Pharma Különdíj

Szent-Györgyi Albert bárhol is élt a világban két dolgot soha nem felejtett el: tanítani és tanulni. Tette mindezt tudatosan, de olykor még tudat alatt is, ezzel is elősegítve Magyarország „szellemi életben történő terjeszkedését”.

A Goodwill Pharma különdíját minden évben olyan, fiatal orvosnak ítéli oda a zsűri, akinek:

  • munkássága a hazai orvosszakma elismerése mellett külföldön is követendő példaként szolgál, vagy
  • olyan külföldön már alkalmazott tudást, technikát, eljárást honosít meg hazánkban is, amellyel a magyarországi orvostársadalom lehetőségeit gyarapítja

 

Goodwill Pharma Életműdíj

Az Életmű díjat minden évben olyan orvosnak ítéli oda a zsűri, aki rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel viseltetik a páciensei iránt és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan inspirálja és tanítja a környezetében dolgozó fiatalabb orvosokat.

Forrás: Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj

 

 

 

 

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com