Lelki egészség nélkül nincs egészség! – Az EAAD tevékenysége a depresszió megelőzése érdekében

0

A mai lelki egészség világnap emlékeztet a mentális egészség fontosságára és a pszichés zavarok kezelésének szükségességére. Mert lelki egészség nélkül nincs egészség! – hívja fel a figyelmet a Végeken Egészséglélektani Alapítvány. 

Az Európai Szövetség a Depresszió Ellen (EAAD) egy nemzetközi nonprofit szervezet, melynek 17 állandó és 11 támogató tagja van a világ különböző országaiban. Hazai képviselője a Végeken Egészséglélektani Alapítvány. Az EAAD célja a depresszióban szenvedők felismerésének és ellátásának optimalizálása és az öngyilkossági magatartás megelőzése.

Az EAAD többféle segítséget nyújt. A 4-szintű beavatkozási modell egy ma már 120 régióban bevezetett közösségi alapú beavatkozási program, amely a depresszió felismerésére, kezelésére és az öngyilkossági magatartás megelőzésére irányul. Egy független kutatócsoport szerint ez az eddigi legígéretesebb közösségi alapú öngyilkosság-megelőző beavatkozás.

Az EAAD által működtetett ifightdepression honlap 21 nyelven nyújt információt a depresszióban szenvedő személyek és családtagjaik számára. Látogatottsága 1,6 millió feletti. Az iFightDepression® ingyenes online önsegítő eszköz 17 nyelven érhető el és több mint 27 000 beteg használja.

Az EAAD-Best uniós társfinanszírozású projekt fő célja a bevált modell terjesztése hét európai ország további régióiban (Bulgária, Észtország, Görögország, Magyarország, Írország, Lengyelország, Spanyolország), és az iFightDepression® népszerűsítése ezekben az országokban és Olaszországban.

Forrás: Végeken Egészséglélektani Alapítvány / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com