Egy óra, ami tíz éve tart

0

Tizedik éve fut a Boldogságóra, a Jobb Veled a Világ Alapítvány és az ELTE PPK közös óvodai és iskolai programja, amelyre idén 1500 intézmény jelentkezett.

Boldog óvoda és iskola pályázatra, vagyis az érzelmi intelligenciát, erősségközpontú gondolkodást és önbizalmat fejlesztő élménypedagógiai elemeket tartalmazó programra idén szeptember 30-ig lehetett jelentkezni. A csatlakozó intézményekben a fiatalok a tanév során tíz egymásra épülő témát (hála, optimizmus, társas kapcsolatok, boldogító jócselekedetek, célok kitűzése és elérése, megküzdési stratégiák, apró örömök élvezete, megbocsátás, testmozgás és fenntartható boldogság) dolgoznak fel, amelyek fokról fokra ismertetik meg velük a boldogság különböző összetevőit, feltételeit.

A program célja elsősorban az, hogy a fiatalok könnyebben nézzenek szembe a mindennapi kihívásokkal. Fővédnöke Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, tudományos főtanácsadója pedig Oláh Attila pszichológus, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar egyetemi tanára.

A pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan hatékonyságát az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta, és a programot már számos környező országban (Ausztria, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Ukrajna, Szerbia, Írország) is alkalmazzák.

Forrás: ELTE PPK 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com