Az Egis új üzletága bérmunkában hatóanyagot fejleszt és gyárt partnereinek

0

Új üzletágat indít az Egis Gyógyszergyár Zrt., bérmunkában hatóanyagot fejleszt és gyárt majd gyógyszeripari partnereinek; az Egis Pharma Services tevékenységét a világ egyik legnagyobb gyógyszeripari szakkiállításán, az október 24-26. között megrendezett barcelonai CPHI-n mutatják be. 

Az Egis kizárólag Magyarországon végez kutatás-fejlesztési tevékenységet, és itt gyártja termékeinek 100 százalékát. Portfóliója új elemekkel bővítését az elmúlt időszakban Magyarországon megvalósított 100 milliárd forintot meghaladó beruházások teszik lehetővé. Az új üzletág elindítása a vállalatcsoport fejlődésének következő állomása, amelynek keretében az Egis originális és generikus vállalatok számára egyaránt vállalja a hatóanyagfejlesztés és -gyártás feladatait.

Poroszlai Csaba, az Egis vezérigazgatója a közleményben arra hívta fel a figyelmet, hogy speciális berendezéseik és képességeik mellett az egyik legnagyobb előnyük az Egis vertikális integráltsága, vagyis a fejlesztés legelső lépéseitől a nagyüzemi gyártásig minden folyamatot képesek a társaságon belül megvalósítani.

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. Magyarország, valamint Közép- és Kelet-Európa egyik vezető generikus gyógyszeripari vállalata, tagja a franciaországi székhelyű, nonprofit alapítvány által irányított gyógyszeripari vállalatnak a Servier Csoportnak.

Az Egis termékeit három magyarországi telephelyén gyártja, a vállalat budapesti székhelyén találhatók a hatóanyaggyártó üzemei, szintén a fővárosban egy másik telephelyen működnek az injekció-, tabletta- és csomagolóüzemei, valamint itt található egyik készáruraktára is. A körmendi gyáregység tablettaüzemében tabletták, drazsék és pelletek, galenikus üzemében pedig kenőcsök, kúpok, oldatok, szirupok és aeroszolok készülnek.

A társaság 149 különböző hatóanyagból 166 termékcsalád gyógyszereit forgalmazza, termékportfóliója összesen 642 készítményből áll. Legfontosabb terápiás területei a szív- és érrendszer, a központi idegrendszer, emellett termékeket és megoldásokat kínál a diabetológia, valamint a bőr- és sebkezelés területén is. A vállalat Magyarországon kívül 17 országban értékesíti termékeit Egis márkanéven, termékskálája összesen 103 országban érhető el leányvállalatain, képviseletein vagy partnerein keresztül.

A nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint az Egis Gyógyszergyár Zrt. a 2021. október 1. és 2022. szeptember 30. közötti üzleti évben konszolidált eredménykimutatása alapján 219 milliárd forint értékesítési árbevételt ért el az előző évi 193 milliárd forinttal szemben. A társaság adózás előtti eredménye 36 milliárd forintra nőtt az előző üzleti évi 19 milliárd forintról.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com