A Semmelweis Egyetem szülésznő hallgatói lettek az ország legjobbjai

0
A Semmelweis Egyetem szülésznő hallgatói nyerték meg a második alkalommal megrendezett dr. Hugonnai Vilma Szakmai Emlékversenyt. A szülésznőképzésben résztvevő hallgatók megmérettetésére az ország négy képzőhelyéről érkeztek leendő szakemberek, akik elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül mutatták be tudásukat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikai Ismeretek Tanszékének szülészeti demonstrációs és szimulációs termeiben. Honlapunknak a győztes csapat tagjai meséltek az élményekről, valamint személyes motivációikról.

A dr. Hugonnai Vilma születésének 176. évfordulója tiszteletére megrendezett dr. Hugonnai Vilma II. Szakmai Emlékversenyen a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának negyedéves szülésznő hallgatói – Kálmán Dorka, Stábel Tamara, Stvorecz Zoé és Nagy Kamilla – kiemelkedően teljesítettek, a független szakmai zsűri döntése alapján megnyerték a versenyt, ezzel az ország legjobbjai lettek legyőzve a debreceni, pécsi és győri egyetem csapatai. Kálmán Dorka elmondta, a négyfordulós megmérettetés során egyebek mellett orvostörténeti kérdésekre kellett válaszolniuk, fantombábukon tapintásos vizsgálatot végeztek, szituációs és kommunikációs feladatokat oldottak meg, valamint régi szülész szakkifejezéseket értelmeztek.

„Szeptember eleje óta intenzíven készültünk a versenyre – veszi át a szót Nagy Kamilla, hangsúlyozva, hogy a felkészülés során számos könyvet és újságcikket olvastak el. „Felosztottuk egymás között a feladatokat, megbeszéltük, hogy ki mit olvasson el, melyik témakörre erősítsen rá” – meséli. Délutánonként, illetve esténként Zoom-on konzultáltunk felkészítő tanárunkkal, Lipienné dr. Krémer Ibolya adjunktus asszonnyal. A felkészítésben dr. Rigó János tanszékvezető egyetemi tanár is részt vett, mindkettőjüknek nagyon sokat köszönhetünk – mondta Nagy Kamilla.

Mind a négyen egyetértettek abban, hogy kiváló tapasztalatszerzési lehetőség volt számukra ez a megmérettetés, rengeteget tanultak és fejlődtek, a tudás és a felkészültségük bemutatása mellett megtanultak csapatban dolgozni, ami ebben a szakmában kulcsfontosságú. Kiemelték azt is, hogy külön-külön mindenki egy átfogó alaptudással indult neki a kihívásnak, de a győzelemhez szükség volt az együtt gondolkodás erejére. „Megtiszteltetés volt a Semmelweis Egyetemet képviselni, nagyon büszke vagyok a csapatomra” – emelte ki Stvorecz Zoé, aki megosztotta azt is, hogy ez a megmérettetés hozta össze őket, korábban csak látásból ismerték egymást a csapat tagjai, de mára már igazi barátság alakult ki köztük.

Lipienné dr. Krémer Ibolya elmondta, a felkészülés során nehézséget jelentett, hogy a verseny egyik központi témája a bábaságtörténet volt, ami önmagában is nagy múltat ölel fel. „Nem tudtuk előre, hogy a verseny bizonyos állomásain mi lesz a feladat, így nagyon széles körben kellett mozognunk” – fogalmazott. „Büszke vagyok a hallgatóimra, hogy ilyen szépen helyt álltak, a szimulációs feladat sem okozott gondot számukra. A négy éves elméleti képzés és a nagyon magas gyakorlati óraszámok meghozták az eredményt – fűzte hozzá.

Forrás: Semmelweis Egyetem 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com