November 30-án debütál a mozikban a Semmelweis-film

0

A Vecsei H. Miklós főszereplésével készülő, Semmelweis Ignác életét bemutató film november 30-án debütál a mozikban – írja a Magyar Nemzet

Rendkívüli mozis eseményre készülnek a magyar filmrajongók és a hazai filmes közvélemény: november 30-án kerül a mozikba a Semmelweis című film, amely az Oscar-díjra jelölt Koltai Lajos új rendezése. A premier felé vezető út egyik fontos állomása a plakát elkészítése, hiszen az már egyértelműen jelzi, hogy az alkotók mit tartanak fontosnak a filmjükben, hova kerülnek a hangsúlyok, milyen képi világot terveznek.

Frank Rizzo grafikus és Szvacsek Attila fotós a film alkotóival szorosan együttműködve alakította ki a végső dizájnt, amelynek központjába természetesen a film főszerepét játszó Vecsei H. Miklóst állították, mellette a történetben is különösen fontos szerepet kapó, Semmelweisszel bonyolult, izgalmas viszonyba kerülő szülésznő látható, akit Nagy Katica alakít. A plakát egyszerre utal a két főszereplő között alakuló kapcsolatra, és beszél a történet környezetéről, a bécsi kórházról, ahol Semmelweis doktor dolgozott – amikor hagyták. A plakát színei már a film szín- és látványvilágát, valamint az ábrázolt kort idézik.

A legendás rendező-operatőr, az elmúlt évek egyik legnézettebb magyar filmje, a Sorstalanság alkotója ritkán rendez, jól megválogatja a témáját – de úgy érezte, hogy a XIX. századi orvos-tudós történetét mindenképpen el kell mondania.

Semmelweis Ignác doktor az az ember, aki megtalálta a saját ösvényét, és járni is tudott rajta. Minden kellemetlen tulajdonsága dacára következetesen képviselt valamit, akkor is, ha folyton akadályokba ütközött. Mániákus elhivatottsága filmvászonra kívánkozott. Kevés a követendő példa a világban, de ez biztosan az

– mondta filmje főhőséről Koltai Lajos.

Forrás: Magyar Nemzet

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com