Ne dőlj be az álterápiáknak! – Az autizmus nem betegség, így kigyógyulni sem lehet belőle

0

Időről időre felbukkannak olyan etikátlan “csodamódszerek”, álterápiák, amelyekről azt állítják, képes meggyógyítani az autizmust, megtévesztve ezzel azokat a kétségbeesett szülőket, akik bármit megtennének gyermekük állapotának javulásáért. Már 2016-ban is felléptünk az álterápiák ellen, mert az egészséghez és a biztonsághoz való jog mindenkinek jár, ne legyenek az autista személyek kísérleti alanyai ismeretlen, esetleg ártalmas terápiáknak! – hívja fel a figyelmet az Autisták Országos Szövetsége. 

Az autizmus nem betegség, így kigyógyulni sem lehet belőle.

Az autizmus az emberi fejlődés sokszínűségének egyik lehetséges útja, orvosi értelemben pedig spektrumzavar, amely diagnosztikus kategóriával rendelkezik. Ez egy veleszületett és élethosszig tartó állapot, ami megfelelő terápiával és folyamatos támogatással hatékonyan fejleszthető.

Tájékozódj hiteles forrásból! – AOSZ InfoBázis weboldal

Az Autisták Országos Szövetsége olyan internetes adatbázist hozott létre, ami összegyűjti a hazánkban fellelhető hiteles információkat autizmus témában. A hitelességet az AOSZ több mint három évtizedes tapasztalata, valamint az Autizmus Alapítvánnyal és az MTA ELTE Autizmus Szakmódszertani Kutatócsoportjával folytatott szakmai partnerség biztosítja.

Itt megtalálod az egészségügyi szakmai irányelvet is, ami a nemzetközi szakmai konszenzuson alapuló autizmus ismereteket, jó gyakorlatokat foglalja össze.

A tudományosan alátámasztott, eredményes támogató módszerekről és eszközökről szóló információk mellett az AOSZ szolgáltatásairól is tájékozódhatsz az AOSZ InfoBázis weboldalon.

Forrás: autizmus.hu 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com