Még mindig magas a parlagfű pollenkoncentrációja

0

Országosan még mindig magas a parlagfű pollenkoncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK). 

A hidegfront és a csapadék hatására csökkent a levegőben a parlagfű virágporának mennyisége, amely azonban a hétvégén még így is jellemzően a magas és a nagyon magas tartományban alakult.

A meleg időjárás hatására a héten várhatóan továbbra is jellemzően magas lesz a pollenterhelés, helyenként, a szárazabb, fertőzöttebb területeken pedig még a nagyon magas szintet is elérheti.

Az elmúlt hetek tartósan nagyon magas pollenkoncentrációja miatt a belső terekben nagy mennyiségű pollen ülepedhetett ki. Felhívták a parlagfű virágporára allergiások figyelmét, hogy az enyhülést kihasználva nagytakarítással – portalanítással, szőnyegtisztítással, ágyneműcserével, függönymosással -, illetve a kora reggeli és az esti órákban történő szellőztetéssel jelentősen csökkenthetik a beltéri pollenterhelést.

A súlyosabb tüneteket a patikákban vény nélkül is kapható készítményekkel enyhíthetik, de az érintetteknek érdemes szakorvoshoz fordulniuk, mert a különböző tünetekre különböző kezelés hatásos – írták.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com