A narcizmus egy típusa összefügg a tesztoszteronszinttel

0
A Psychological Science című szaklapban megjelent új tanulmány szerint a narcizmus egy típusa pozitívan függ össze az önbevalláson alapuló és az objektíven mért tesztoszteronszinttel – írja az Index. 

Több éve tanulmányozza a narcizmust az Psychological Science című szaklapban megjelent új tanulmány szerzője, Marcin Zajenkowski, a Varsói Egyetem professzora.

Zajenkowski a PsyPostnak elmondta, hogy a legújabb eredmények azt mutatják, hogy a narcizmus egy többdimenziós jelenség, és a hipotézise szerint az egyik típusa pozitív összefüggést mutat a tesztoszteronszinttel.

A vérvétel után a résztvevők számos narcizmuskérdőívet töltöttek ki, valamint önbevalláson alapuló tesztoszteronértékelést is adtak. Megvizsgáltuk, hogy a narcizmus korábbi kutatásokban azonosított aspektusai hogyan kapcsolódnak a tesztoszteronhoz, amely a domináns viselkedést és a motivációkat vezérli – mondta Zajenkowski. A férfiakból álló mintában azt találták, hogy a narcizmus egyik aspektusa összefügg a tesztoszteron megemelkedett szintjével. Ezenkívül azt is találták, hogy a férfiaknak van némi rálátásuk a tesztoszteronszintjükre – olvasható a cikkben.

Forrás: Index

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com