A gyógyszerészek társadalmunkban betöltött szerepére hívták fel a figyelmet

0

Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság a Gyógyszerészek Világnapján a gyógyszerészek társadalmunkban betöltött szerepére hívja fel a figyelmet és egyben útjára indítja a 100 éves Társaság centenáriumi ünnepségsorozatát.

A Gyógyszerészeti Világszervezet kezdeményezésére szeptember 25-én ünnepeljük a gyógyszerészek világnapját. Ez jó alkalom arra, hogy a gyógyszerészek megfogalmazzák a jelen és a jövő célkitűzéseit, ehhez támpontot adnak a múltban elért eredmények.

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT), melynek célja a gyógyszerészet fejlődésének, társadalmi elismertségének előmozdítása, ezen a napon kezdi centenáriumi ünnepségsorozatát. Prof. Szökő Éva, a Társaság elnöke hangsúlyozza:

Amit a gyógyszerészet és Társaságunk történetéből megtanulhattunk, az az, hogy ha a mindennapi munkánkban nem a hivatásunk magas szintű művelése és fejlődésének előmozdítása vezet minket, akkor könnyen kerülhetünk abba a helyzetbe, hogy meglévő kompetenciáinkat, a gyógyszerészet megbecsültségét és jövőjét kell féltenünk és védenünk. Ezt nem szabad kockáztatni, mert az újjáépítés mindig sokkal nehezebb, mint az eredmények megőrzése.”

A világnapon az MGYT a Társaság Szenátusának tagjává választotta Prof. Révész Piroskát és Mühl Nándorné dr. Horváth Margitot. Tudományos munkája elismeréseként dr. Ambrus Rita „Szebellédy László Emlékérmet” vehetett át; míg dr. Kovács Virágot kiemelkedő egyetemi tanulmányai és kutatómunkája elismeréseként, „Zalai Károly Emlékéremmel” jutalmazta a Társaság.

Forrás: Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com