Sürgősségi eszközzel gazdagodott a pécsi gyermekklinika

0

Egy komplex eszközzel, úgynevezett sürgősségi táskával gyarapodott a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikájának eszközparkja, a Kozármislenyi Rotary Clubnak köszönhetően. A sürgősségi táskát elsősorban a kritikus állapotú kisbetegeknél alkalmazzák, például légút- vagy vénabiztosítással járó beavatkozásoknál – írja az egyetem. 

A PTE közleménye szerint ebben a táskában jól rendszerezve, különböző kisebb rekeszek tartalmazzák a modern légút- vagy vénabiztosításhoz szükséges eszközöket, ambu-ballont az életkornak megfelelően csoportosítva.

Elsősorban a kritikus állapotú betegeknél kerülhet sor a használatára, ahol fontos az eszközök gyors elérhetősége és átláthatósága. Amennyiben bármelyik osztályon fekvő gyermeknél állapotrosszabbodás lépne fel, ezzel a táskával gyorsan a helyszínre tudnak sietni a szakemberek, amely gyorsítja az ellátást. A rendkívül hasznos eszköz valamivel több mint egymillió forintba került, mely összeget a Kozármislenyi Rotary Club bocsátotta rendelkezésre.

A Kozármislenyi Rotary Club 2009-ben alakult. Elsődleges célja a Rotary nemzetközi elveinek megvalósítása, kiemelten a jótékony tevékenységek. A gyermek-egészségügy támogatása a Club elsődleges célja, rendezvényeik bevételét csaknem teljes egészében erre fordítják.

A PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika több alkalommal részesült már támogatásban az elmúlt évek során: légzésfigyelő monitorok, a gyermek dialízis állomás technológiai fejlesztése, diabéteszes gyermekek vércukor monitorjai kerültek a pécsi gyermekklinikára a Kozármislenyi Rotary Club felajánlásainak köszönhetően. Több más helyen sószobát alakított ki az egyesület, illetve hátrányos, súlyosan beteg gyermekek megsegítése is megvalósulhatott a Club segítsége nyomán.

Forrás: Pécsi Tudományegyetem 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com