Egymilliárd forint többlettámogatás az egészségügyben dolgozók idei béremelésére

0

Azonnali hatállyal több, mint egymilliárd forint többlettámogatásról döntött a kormány az egészségügyben dolgozók idei béremelésére – derül ki a hétfőn közzétett Magyar Közlönyből, melyet a 24.hu ismertet. 

A határozat kimondja, „a Kormány 1. egyetért a 2023. július 1-jével megvalósuló egészségügyben dolgozókat érintő béremelés végrehajtása érdekében a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló 2021. évi IX. törvény hatálya alá tartozó orvos és egészségtudományi egyetemek által foglalkoztatott, a  klinikai központok mint egészségügyi szolgáltatók működőképességének, illetve az egészségügyi szolgáltatások üzemeltetésének biztosítása céljából munkavégzésre irányuló jogviszonyban állók bértámogatásához kapcsolódó központi költségvetési forrás biztosításának szükségességével” felszólítja a pénzügyminisztert, hogy a kultúráért és innovációért felelős miniszter bevonásával gondoskodjon 1 063 340 000 forint többletforrás biztosításáról. 

Az egészségügyben dolgozók körébe azok tartoznak, akik az egészségügy gazdasági, műszaki, pénzügyi, számviteli területein tevékenykednek – írja a 24.hu.

Forrás: 24.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com