Nem kapott segítséget, a kórház előtti járdán szült egy nő Romániában

0

A városi kórház előtti járdán szülte meg harmadik, a jelek szerint egészséges gyermekét egy 24 éves nő Romániában a Bukaresttől 60 kilométernyire lévő Urziceniben hétfő hajnalban.

Az esetről egy közösségi portálon közzétett, néhány óra alatt több ezer felhasználó által megosztott videóból szerzett tudomást a közvélemény. Alexandru Rafila egészségügyi miniszter vizsgálatot rendelt el, a rendőrség pedig hivatali visszaélés gyanújával indított bűnvádi eljárást ismeretlen tettes ellen.

A román média beszámolói szerint ugyanis a vajúdó nő egy hozzátartozójával együtt érkezett a kórházba, amely azonban elutasította felvételét arra hivatkozva, hogy náluk nincs szülészeti ügyelet. Daniela Elena Ianus kórházigazgató a Libertatea című lapnak elmondta: az ügyeletes asszisztens felvette a nő adatait és mentőt hívott, hogy a 60 kilométernyire lévő megyei kórházba, Sloboziára szállítsák.

Az igazgató szerint az asszisztens „éppen értesíteni akarta” az ügyeletes orvost – egy sebészt – amikor a vajúdó nő saját lábán ment ki a kórház épületéből.

Az egészségügyi hatóságok vizsgálata azonban megállapította, hogy a vajúdó nőt az urziceni-i kórházban nem vizsgálták meg, nem kapott segítséget, és nem kísérték ki a mentőhöz. A Facebookon közzétett felvételek szerint nem a mentőautóban, hanem az autó fényénél a járdán szült, a két mentős segítségével. A mentősök egyikének bejegyzése szerint az anya és újszülött kislánya jól vannak, elvitték őket a megyei kórházba.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com