2024 márciusáig létrejön az új megyei egészségügyi ellátó rendszer

0

2024. március 31-ig létrejön Magyarországon egy 22 darab irányítási funkciókkal felruházott és integrált betegutakkal rendelkező megyei egészségügyi ellátó rendszer – számol be a Napi.hu. 

Rengeteg problémával küzd a hazai egészségügy, ezért van szükség egy olyan reformra, ami egyenlő hozzáférést biztosít a betegellátáshoz mindenkinek, integrált betegutakkal rendelkezik, és az ellátók hatásköreit is újraszervezik. Íme, az egészségügyben az irányítási modellváltás sarokpontjai, amelyeket az OKFŐ fogalmazott meg – írja a Napi.hu.

2024. március 31-ig létrejön Magyarországon egy 22 darab irányítási funkciókkal felruházott és integrált betegutakkal rendelkező megyei egészségügyi ellátó rendszer, melyben 53 darab irányító funkcióval felruházott kórház vesz részt, jelenleg egyébként 94 intézmény van jelen a hazai betegellátásban – derül ki az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) által készített tanulmányból, amit a Magyar Orvosi Kamara hozott nyilvánosságra.

Ezek mellett az ellátórendszer szerves része lesz a nem megyei szinten működő országos gyógyintézetek (7 darab) és társgyógyintézeteik (5 darab). Valamint a hasonlóan (6 darab) irányítási jogosultsággal nem rendelkező megyei intézmény és egy irányítási jogkörrel nem rendelkező budapesti klinikai központ is.

Az intézményi integrációs és irányítási modellváltás, a megyei és budapesti közfinanszírozott járó- és fekvőbeteg ellátást végző egészségügyi ellátórendszer valamennyi szakellátási szintjét érinti.

Az OKFŐ a reform intézkedéssel érintett intézmények betegellátásban betöltött szerepének megfelelően akarja fejleszteni a megyei szintű integrált betegutakhoz tartozó rendelkezésre álló kubatúrát, az eszközparkot, valamint humánerőforrás kapacitásokat is – írja a lap.

Forrás: Napi.hu

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com