Június 5. Környezetvédelmi világnap

0

Június 5-e a környezetvédelmi világnap. Ebből az alkalomból Tudatos Vásárlók Egyesülete a #BeatPlasticPollution kampányhoz csatlakozva a műanyagszennyezés elleni globális megoldások megvalósítására szólít fel. Megvannak a kutatások, megvannak a megoldások: itt az ideje a cselekvésnek!

Akárhova nézünk, a tenger mélyére, a levegőbe vagy a talajba: a mikroműanyagok ma már mindenhol megtalálhatók a természetben. Ez csak az egyik következménye a műanyagtermékek világszerte tapasztalható óriási fogyasztásának. Naponta 5000 elefánt súlyú műanyaghulladék kerül a tengerekbe, mára már egy akkora műanyagsziget úszik bennük, amely négyszer akkora, mint Németország területe, és folyamatosan növekszik, miközben egy műanyag palack lebomlása körülbelül 450 évig tart! az emberek fellépése a műanyagszennyezéssel szemben igenis számít, és ehhez segítséget nyújt az a sok kutatás és megvalósítható megoldás, ami a műanyagáradat megállítását szolgálja!

Az UNEP, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának új jelentése szerint ez 2040-re 80 százalékkal csökkentheti a globális műanyagszennyezést, és az eldobható gazdaságot felváltja a körforgásos gazdaság. Ez a változás nemcsak az ökoszisztémák, az összes élőlény és az éghajlat egészsége szempontjából elengedhetetlen, hanem a rendszerszintű változás évente mintegy 48 milliárd USD-t takaríthat meg világszerte. További információk a Tudatos Vásárlók Egyesületének weboldalán.

Forrás: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete, OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com