Elrendelték az idei év első hőségriadóját a hétvégére Angliában

0

Elrendelték az idei év első hőségriadóját a hétvégére Angliában, mert a hőmérséklet elérheti a 30 Celsius-fokot. 

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Hivatala (UKHSA) és a meteorológiai szolgálat által kiadott riasztás péntek reggel 9 órától hétfő reggelig lesz érvényben, és hat régióra terjed ki: Londonra, Kelet-Közép-Angliára, Nyugat-Közép-Angliára, valamint Kelet-, Délkelet- és Délnyugat-Angliára.

Az egészségbiztonsági hivatal szakértője elmondta: a következő napokban beköszönthet az év első tartósan meleg időszaka, így fontos, hogy mindenki gondoskodjon a folyadékpótlásról és a hűtésről. A magas hőmérséklet elsősorban az időseknek és a légúti vagy szív- és érrendszeri betegségekkel küzdőknek okozhat gondot – tette hozzá.

Az UKHSA arra kérte a lakosokat, hogy ne tartózkodjanak a napon délelőtt 11 és délután 3 óra között, és fizikai tevékenységeiket – például a testmozgást vagy a kutyasétáltatást – hűvösebb napszakban, reggel vagy este végezzék. A hivatal azt javasolta az embereknek, hogy fokozottan figyeljenek azokra a családtagjaikra, barátaikra és szomszédaikra, akiknél nagyobb lehet a rosszullét kockázata, valamint ismerjék meg a hőguta tüneteit és kezelését.

Dan Harris, a meteorológiai szolgálat munkatársa felhívta a figyelmet, hogy a meleg időjárást heves záporok és zivatarok kísérhetik, amelyek fennakadást okozhatnak a közlekedésben.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com