24 órás szolgálatra vált alkalmassá a révfülöpi mentési pont

0

Átadták a megújult révfülöpi mentési pontot kedden, ami így huszonnégy órás szolgálatra alkalmassá vált.

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter közölte: a beruházással még biztonságosabbá vált a Balaton északnyugati medencéje a nyaralók és az ott lakók számára. Példamutató a Mathias Corvinus Collegium társadalmi felelőségvállalása, hiszen anyagi támogatása tette lehetővé az állandó mentős jelenlétet a térségben, a megújult épületben garázs, pihenőszoba és vizesblokk kapott helyet – mondta. Révfülöpön mintegy harminc éve szezonális mentőpont működik, a Balaton-felvidék bővülő egészségügyi szolgáltatásainak sorában fontos állomás a 24 órás mentős jelenlét biztosítása – tette hozzá.

Kondor Géza, Révfülöp független polgármestere elmondta, hogy a mentőponttal szomszédos területen egy mentőállomás létrehozását tervezik, a tervek már készülnek, amint lesz rá anyagi forrás megindulhat az építkezés.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat Főigazgatója elmondta: Veszprém vármegyében 11 mentőállomás évente 50 ezer esetet orvosol, Révfülöpről havonta 100-150 esethez hívják a mentősöket, országosan 33 új mentőegység állt szolgálatba az elmúlt hetekben.

Constantinovits Milán, a Mathias Corvinus Collégium (MCC) szakmai főigazgató-helyettese elmondta, hogy 15 millió forinttal járultak hozzá a mentőpont megújulásához, amely fedezte a beruházás teljes költségét.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com