Kutatási együttműködést kötött az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az Óbudai Egyetem a légzőszervi megbetegedések vizsgálatára

0

A krónikus légzőszervi megbetegedések előfordulásának vizsgálatára kötött kutatási megállapodást az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az Óbudai Egyetem. 

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet és az Óbudai Egyetem között létrejött együttműködésnek köszönhetően új fejezet nyílik a különféle légzőszervi megbetegedésben szenvedők ellátásának rendszerszintű vizsgálatában, ezáltal pedig olyan területek azonosítására is sor kerül, ahol az egészségügyi ajánlások erősítése szükséges – közölte Bogos Krisztina, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója. Hangsúlyozta: a tüdőgyógyászat új kutatási irányainak kijelölésében és a szakmai irányelvek pontosításában kiemelt jelentősége lesz a feltárt statisztikai összefüggéseknek.

Az Óbudai Egyetem elmúlt években elvégzett kutatásai bebizonyították, hogy a mérnöki tudományok és ismeretek jelentős mértékben segíthetik a gyógyítás hatékonyságát – hangsúlyozta az aláírást követően Kovács Levente, az intézmény rektora. Az Óbudai Egyetem elsősorban adatelemzői és biostatisztikai módszerekkel támogathatja a betegellátás erősségeinek és esetleges hiányosságainak feltárását – tette hozzá a rektor.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com