„Egészségre vállalkozom” – Közös egészségügyi oktató programot indít a Semmelweis Egyetem és a VOSZ

0

Közös egészségügyi oktató programot indít a Semmelweis Egyetem és a VOSZ, amelynek során a résztvevők elsajátíthatják az újraélesztés és az elsősegély-nyújtás alapvető módszereit.

„Egészségre vállalkozom” szlogennel, egészségügyi oktató program jött létre a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Egészségügyi Tagozata és a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinika Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítványa együttműködésében.

Célunk, hogy a képzés végére a résztvevők ismerjék fel a sürgős beavatkozást igénylő szituációkat, legyenek képesek elkezdeni az ellátást, valamint képet kapjanak arról, hogy az adott probléma megfelelő szintű ellátását hol, hogyan tudják igénybe venni. A képzést a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinikájának szakember csapata végzi.

Az oktatás során rövid prezentációk és gyakorlati bemutatók lesznek – pl. újraélesztés, elsősegély, balesetek ellátása, a kiemelt kórképek pl. stroke, fulladás, allergia stb. ellátása, praktikus tanácsok. A tanfolyam fél napos és ingyenes. A tanfolyamot teljesítők a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinika, az Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítvány és a VOSZ Egészségügyi Tagozata által közösen dedikált oklevelet kapnak.

A program 2023. június második felében indul a VOSZ Nógrád megyei szervezetével együttműködve és ezt követően várhatóan kéthavonta más-más megyében kerül sor a képzésre. Az együttműködési megállapodást aláíró szervezetek az érdeklődés figyelembevételével rugalmasan változtatják a program helyszínét és annak gyakoriságát.

Forrás: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com