Csúcskategóriás ultrahangkészüléket kapott a szekszárdi gyerekgyógyászat

0

A kategóriájában legmodernebb készülékkel kiválóan tudnak elemezni a gyermekek esetében hasi részeket, koponyát, csípőt, és ősztől már kontrasztanyagos vizsgálatokat is végeznek.

Új, az eddigieknél korszerűbb ultrahangkészüléket állítottak üzembe a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban, Szekszárdon, a műszert elsősorban a gyermekdiagnosztikában használhatják. A kategóriájában legmodernebb technikának számító készülékkel kiválóan tudnak elemezni a gyermekek esetében hasi részeket, koponyát, csípőt, és ősztől már kontrasztanyagos vizsgálatokat is végeznek vele.

Az eszköz segítségével Tolna vármegyében elsőként Szekszárdon lehet majd cisztográfiás, vagyis kontrasztanyagos húgyhólyagfeltöltéses vizsgálatokat végezni. Korábban ezeket a beavatkozásokat csak röntgensugárral tudták kivitelezni, az nagy sugárterhelést jelentett a gyermekek szervezetének, az új gép azonban nem bocsát ki káros anyagot.

A kórház tájékoztatása szerint a készülék egyik lineáris feje olyan magas felbontású képet alkot, amelynek révén gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt alkalmas az ízületeket vizsgálatára, illetve képes elasztográfiára, azaz a szövetek rugalmasságának vizsgálatára, használatával következtetni lehet például a pajzsmirigygöb vagy a máj szerkezetére.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com