CEOSZ „BOTRA FEL!” Országos nordic walking túra május 20-án

0

Idén május 20-án tartják az országos „Botra fel” nordic walking sétát, amelyhez bárki csatlakozhat. Amennyiben regisztrál, Önnek is megmérik a vércukrát és vérnyomását a túra előtt és után, hogy számokkal is bizonyítsák az intenzív testmozgás jótékony hatásait. És emlékül még egy pólóval is meglepik a szervezők. 

A nordic walkingot az 1930-as években találták ki azért, hogy a finn sífutók szezonon kívül is edzhessenek, amikor nincs hó. A nordikozás során olyan speciálisan kialakított sétapálcákat használunk, amelyek leveszik a terhet a térdről és az alsó testrész ízületeiről, így könnyebbnek érezzük magunkat, és élvezhetjük a tempós és a teljes testet igénybe vevő mozgást. Népszerűségét annak is köszönheti, hogy függetlenül attól, hogy hány évesek vagy mennyire fittek vagyunk, bárki csinálhatja.

A nordic walking attól is egyedülálló, hogy nem számít az alapkondíció: bárki könnyedén elkezdheti akár teljesen kezdő, akár soha életében semmilyen testmozgást nem végzett vagy akár aktívan sportol. Attól a pillanattól kezdve, amikor egy oktató segítségével elsajátítottuk a helyes technikát (ez kb. 30-40 perc), élvezni fogjuk a testmozgást és annak minden, a szervezetünkre gyakorolt előnyét!

A „Botra Fel” séta idén 22 helyszínen lesz elérhető. A túrahelyszínekről és időpontokról a program honlapján tájékozódhatunk.

Forrás: Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com