Az országos tiszti főorvos felügyelheti a gyógyszerpiacot is

0

Az országos tiszti főorvos felügyelheti a gyógyszerpiacot is – értesült a Népszava. Formális kormányzat döntés még nem született, de a múlt kedden már szóban tájékoztatták egy állománygyűlésen a gyógyszerhatóság dolgozóit a várható szervezeti változásról.

A Népszava információi szerint az érintettek már tárgyalnak a gyógyszerhatóság és népegészségügyi központ egyesítéséről. Ugyan formális kormányzat döntés még nem született arról, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) beolvasztják a Nemzeti Népegészségügyi Központba (NNK), a múlt kedden már szóban tájékoztatták egy állománygyűlésen a gyógyszerhatóság dolgozóit a várható szervezeti változásról.

A lap úgy tudja: még mielőtt ez hatóság is formálisan is Müller Cecília országos tiszti főorvos irányítása alá kerülne tíz százalékkal csökkentik a létszámát. Ez azt is jelenti, hogy 43-45 embert küldhetnek el heteken belül. Információink szerint az NNK-ba való beolvadás hírére is már több speciális tudású szakember magától fölmondott.

Forrás: Népszava 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com