Az egészség kincs! 60 felett is legyen aktív!

0

A Magyar Szabadidősport Szövetség idén is megrendezi a Szépkorúak Sportfesztiválja eseményt, melynek célja a nyugdíjas lakosság minél szélesebb körével megismertetni a mozgás egészségre gyakorolt kedvező hatását, a rendszeres sportolás fontosságát, szeretetét.

Miért fontos a mozgás 60 felett?

A rendszeres sportolás javítja az életminőséget, megadja a biztonságérzetet, a hétköznapi teendők elvégzése fittebb állapotban sikerélményt adhat. Továbbá olyan egészségügyi előnyökkel járhat mint: csökken a szív – és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata, nő a szellemi teljesítőképesség, optimalizálódik a testsúly és a csontritkulás is megelőzhető.

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) egyik fontos küldetésének tekinti, hogy kifejezetten a régebb óta fiatal korosztályhoz igazítva alakítson ki olyan programokat, amelyek megmutatják, hogy számos aktivitás időskorban is biztonsággal és nagy örömmel űzhető.

A Szépkorúak Sportfesztiválja a szövetség egyik kiemelt eseménye, igazi mozgásünnep a szenioroknak. A június első szerdáján megrendezésre kerülő egynapos, ingyenes programon közel 40 féle mozgásforma kipróbálására biztosít lehetőséget a MASPORT.

Táncos-zenés foglalkozások, labdajátékok, ügyességi feladatok, egészségmegőrző és szűrőprogramok várják a látogatókat. Cél, hogy mindenki jól érezze magát és eltöltsön egy sporttal teli napot Budapest szívében. Az eseményről bővebben a szervező oldalán tájékozódhat.

Forrás: Magyar Szabadidősport Szövetség / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com