Az amerikai tiszti főorvos azonnali fellépést szorgalmaz a gyerekek közösségi média függésének megóvása érdekeben

0
Az informatikai vállalatok és a törvényhozók azonnali fellépését szorgalmazta kedden Vivek Murthy, az Egyesült Államok tiszti főorvosa a gyerekek és a kamaszok közösségi médiával kapcsolatos mentális egészségének megóvása érdekeben.

A közösségi média és a politikai döntéshozók elégtelen fellépése miatt a szülők és a fiatalok viselik továbbra is a legnagyobb terhet a közösségi platformokon – az Instagramon, a TikTokon vagy a Snapchaten – való navigálásban, gyakran kártékony és titokzatos algoritmusok, a függőséget kialakító alkalmazások és a szélsőséges és nem megfelelő tartalmak világában.

„A gyerekeink és serdülőink nem várhatnak évekig, amíg teljes egészében megismerjük a közösségi média összes hatását”

– írta Vivek Murthy kedden közzétett ajánlásaiban.

A fiataloknak azt javasolja, kérjenek segítséget megbízható baráttól vagy felnőttől. Tanulmányozásra ajánlja az amerikai gyermekgyógyászok akadémiájának (American Academy of Pediatrics) közösségi médiára vonatkozó iránymutatását.

A szakember határok felállítását tanácsolja: szüneteltessék a telefonok, tabletek, számítógépek használatát legalább egy órával a lefekvés előtt, valamint éjszaka az elegendő alvás érdekében. Tartsanak „eszközmentes” étkezéseket és személyes találkozókat a társas kapcsolatok és a beszélgetések elősegítésére érdekében.

Részesítsék előnyben a személyes érintkezést, és tekintsék napi elsődleges feladatnak a „technikamentes” interakciót.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com