Szándékosan túladagolta az altatót, 16 idős ember veszíthette életét

0

Legalább 16 idős ember veszíthette életét a dél-olaszországi Foggia városának egyik idősotthonában, mert egy egészségügyi alkalmazott szándékosan túladagolta náluk a midazolám nevű altatószert – írja az MTI nyomán az nlc.hu.

A foggiai ügyészség 16, 2022 novembere és 2023 februárja között elhunyt ember holttestének exhumálását rendelte el az ügyben, a nyomozóknak ugyanis feltűnt, hogy az idősotthonban szokatlanul sokan hunytak el mindössze négy hónap leforgása alatt.

Az első kihantolásokra múlt hétfőn került sor, és a következő napokban igazságügyi orvosszakértők bevonásával folytatódnak – jelentette az olasz média. A holttesteken boncolást és toxikológiai vizsgálatot végeznek.

Az ügyészek abból indulnak ki, hogy az idősotthon egyik alkalmazottja – aki ellen nyomozás zajlik – az altatószer túladagolásával próbált véget vetni az intézménybe érkező, haldokló rákbetegek szenvedéseinek.

A bírósági következtetések levonásáig az alkalmazottat más munkakörbe helyezték egy másik környékbeli településen, írja a lap.

Forrás: MTI/nlc

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com