Kérdőíves felmérés indult a kórházi várólistákról

0

Országos felmérésbe kezdett az Átlátszó, feltérképezi, hogy milyen hosszúak valójában a kórházi várólisták, mennyit kell várni arra, hogy ellátást kapjon valaki egy-egy állami intézményben.

Az Átlátszó által létrehozott atlatszovarolistak.hu oldalon egy rövid kérdőívben oszthatják meg tapasztalataikat azok, akik jelenleg valamilyen egészségügyi beavatkozásra, műtétre várakoznak, így első kézből tudnak mesélni a várólisták hosszáról, az ezzel kapcsolatos élményeikről.

Az oldal célja, hogy feltérképezze kórházi várólisták tényleges hosszát, és rávilágítson az esetleges területi különbségekre az országban. Az ellátásra várakozók jelenlegi vagy közelmúltbeli tapasztalataiból származó adatok hozzájárulnak az egészségügyi rendszer átláthatóbbá tételéhez, a koronavírus-járvány hatásainak felméréshez.

A kérdőív ide kattintva érhető el, a válaszadásra május 31-ig van lehetőség.

A válaszadás nagyjából öt percet percet vesz igénybe, és teljesen anonim módon történik, a kitöltőktől csak a kórház, valamint a település nevét kérik el. A beérkező válaszokat interaktív térképen, diagramokon is ábrázolni fogják.

Forrás: Átlátszó

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com