Down-szindrómás Barbie babát ad ki a Mattel játékgyár

0

Down-szindrómás Barbie babát ad ki a Mattel játékgyár, hogy minél több gyerek megtalálhassa az őt képviselő játékot – írta a The Guardian című brit napilap online kiadása kedden.

A Mattel vezetői elmondták, hogy az amerikai National Down Syndrome Societyvel (NDSS) kötöttek partnerséget a termék piacra dobása érdekében. A jótékonysági szervezetek üdvözölték a lépést.

„A közösségünkben élő gyermekek olyan babával játszhatnak majd, amely őket képviseli” – mutatott rá Carol Boys, a brit Down-szindrómások Szövetségének vezérigazgatója.

Ellie Goldstein Down-szindrómás brit modell, aki az új Barbie kampányában is szerepelt, kiemelte, milyen fontos számára sokszínűség. „Az embereknek több hozzám hasonló embert kell látniuk a világban, nem kell elrejteni őket” – tette hozzá.

A Mattel a tervezési folyamat során az NDSS-szel és egészségügyi szakemberekkel konzultált, valamint új arc- és testformát vezetett be, amely jobban illusztrálja az átlagosnál alacsonyabb testalkattal és hosszabb törzzsel rendelkező Down-szindrómás nőket. Az NDSS útmutatásai alapján a baba rózsaszín medálos nyakláncának három kiszögellése jelképezi a Down-szindróma tüneteit okozó tripla 21-es kromoszómát. A baba puffos ujjú ruháján megjelenik a pillangó, valamint a sárga és a kék szín, amelyek a Down-szindrómához kapcsolódó szimbólumok.

Az új Barbie – amely a 2022-ben indított Fashionistas termékcsalád része – keddtől lesz előrendelhető a Smyths játékboltban. A Fashionistas termékcsalád keretében már lábprotézissel rendelkező Barbie, kerekesszéket használó Barbie, valamint vékonyabb és kevésbé izmos férfi babák is piacra kerültek. A Mattel szerint ez a legváltozatosabb és legbefogadóbb babakollekció, amelyben sokféle bőr-, szem- és hajszín, testalkat, fogyatékosság és stílus megjelenik.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com