Bírósági per vár a spermadonorra, aki állítólag 550 gyermek apja lehet

0

A holland sajtó a 41 éves férfit Jonathan M. néven említi: egy nő és egy donorsperma használatával született gyermekek érdekeit védő alapítvány, a Donorkind indított ellene pert. A nőnek 2018-ban fogant gyermeke Jonathan M. spermájának felhasználásával – írja az Euronews cikke nyomán az Infostart.

Az alapítvány szerint a férfi legalább 13 szervezeten keresztül adományozott spermát Hollandián belül és az ország határain kívül is. A szabályozások szerint ugyanakkor legfeljebb 12 családnak, vagy 25 gyermek születéséhez adományozhat egy ember spermiumot mind a gyerekek mentális egészsége, mind a vérfertőzés elkerülése érdekében.

A férfit már 2017-ben feketelistára helyezték Hollandiában, miután kitudódott, hogy több mint 100 gyermek fogant spermájából. A szülészek és nőgyógyászok társasága azt javasolta a spermabankoknak, hogy ne használják a férfitől származó spermiumot.

A férfi ugyanakkor külföldön és illegális csatornákon keresztül folytatta a spermaadományozást. A Donorkind szerint a közösségi médián keresztül jut el a leendő anyákhoz, felajánlva spermáját. Arról hazudik, hogy hány gyerek fogant eddig hímivarsejtjei felhasználásával.

A Progress Educational Trust (PET), a meddőségben vagy genetikai betegségekben szenvedő emberek platformja szerint a 25 utódra vonatkozó korlát célja, hogy a donorszülők körében a vérrokonsági szint hasonló legyen, mint a teljes népességben. „Ha egy donor genetikai anyaga nagyszámú utódban van jelen, megnő annak a nagyon kicsi kockázata, hogy két féltestvér intim kapcsolatot alakítson ki” – emelte ki a PET.

Forrás: Infostart 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com