Az ellátás és a hozzáférés biztonságát is növelni kívánják a kórházi gyógyszerészek

0

Az európai kórházi gyógyszerészek új célokat tűztek maguk elé: a betegek számára a legjobb gyógyszeres terápia kialakítása mellett az ellátás és a hozzáférés biztonságát is növelni kívánják.

Az EAHP, a Kórházi Gyógyszerészek Európai Szervezete és az Európai Klinikai Gyógyszerészeti Társaság (ESCP) a társadalomnak tett fogadalmának folytatásaként az Európai Parlamentben sajtótájékoztatót tartott.

Az európai gyógyszerészek új, az utóbbi időben jelentőssé váló célokat tűztek maguk elé: az ellátásbiztonságot és a gyógyszerhiányok kezelését, a fenntartható közbeszerzési eljárásrendi gyakorlatok fejlesztését és a betegek számára optimális, biztonságos és testre szabott terápiák kialakítását.

A kezdeményezéshez csatlakozott az Európai Gyógyszerésztudományi Karok Szövetsége (EAFP) és a Gyógyszerészhallgatók Európai Szervezete (EPSA). Az EAHP konzultatív testületként vesz részt az új, uniós gyógyszerügyi szabályozás kialakításában is.

A kórházi gyógyszerészek állást foglaltak amellett, hogy a fenntarthatóság magában foglalja a nem megfelelő gyógyszeres terápiák miatt bekövetkező veszteségeket is, ami amellett, hogy a beteg gyógyulását hátráltathatja, a teljes egészségügyi ellátórendszer számára is többlet teherként jelentkezik.

Az esemény egyik házigazdája Süle András az EAHP elnöke volt, aki egyben az MGYK kórházi szervezetének vezetője.

Forrás:  Magyar Gyógyszerészi Kamara Kórházi-Klinikai Területi Szervezete, OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com