Lelki elsősegély telefonszolgálat kezdte meg működését Marosvásárhelyen

0

Lelki elsősegély telefonszolgálat kezdte meg működését Marosvásárhelyen, így 5-re emelkedett az Erdélyben működő szolgálatok száma, amelyek 17 év óta az Áradat Egyesület szakmai irányítása mellett végzik tevékenységüket.

Marosvásárhelyen a telefonos stáb tevékenységét a római katolikus egyház segíti a civil szervezet mellett. Az erdélyi régióban az elmúlt hétvégén az új szolgálat indításának ünnepi programja mellett Székelyudvarhelyen régiós szakmai konferencia keretében köszöntötték a leendő önkénteseket.

Az Erdélyben működő lelki elsősegély telefonszolgálatok a Felvidéken és Kárpátalján működő stábokhoz hasonlóan több éves szakmai együttműködés után 2019.évben csatlakoztak a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok (LESZ)Szövetségéhez. A Kárpát-medencében jelenleg a szövetség közel 500 önkéntes fogadja magyar nyelven a hívásokat heti 1700 órában a mentálhigiénés prevenció, a krízisek kezelése és az öngyilkosság megelőzése célok érdekében. Évente 200000 alkalommal segítenek a problémák megoldásában, a magány és izoláció érzésének enyhítésében. Az elmúlt hétvégi szakmai rendezvényeken Magyarországról a LESZ elnökségének tagjai és jószolgálati nagykövetük, Boros Csaba a Republic együttes frontembere is részt vett. A szövetség köszönetét fejezi ki Simó Irma erdélyi régióvezetőnek, munkatársainak és az önkénteseknek a 17 év töretlen szakmai tevékenységéért!

Forrás: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége, OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com