Harmincadik születésnapját ünnepli a Mensa HungarIQa

0

A magyarok legintelligensebb 2%-át tömörítő Mensa HungarIQa Egyesület 2023. március 20-án ünnepli harmincadik születésnapját. A szervezet a jeles évforduló alkalmából országos rendezvénysorozattal, IQ-napokkal és számos tesztírási lehetőséggel népszerűsíti az intelligenciát és a problémamegoldó gondolkodás fontosságát.

Az elmúlt harminc évben a Mensa HungarIQa számos kezdeményezéssel, programmal irányította rá a figyelmet az intelligencia fontosságára. 2003-ban és 2005-ben IQ – Az ország tesztje címmel szerveztek egész estés televíziós intelligenciatesztet az RTL Klubbal együttműködve. A Mensa-futballválogatott 2005-ben nyerte el első világbajnoki címét, amelyet azóta újabb címvédésekkel toldott meg. A 2010-es években érettségizők és felsőoktatási hallgatók tízezrei mérhették meg intelligenciájukat a Diákhitel Központtal közösen szervezett Nagy Diák IQ-teszt révén. 2015-től pedig a magyar Balanyi Bibiána tölthette be az angliai székhelyű Mensa International elnöki tisztjét négy évig.

A Mensa egy közel 145 ezer tagú nemzetközi egyesület. Célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket: egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése. Magyarországi szervezete az 1993. március 20-án alapított, idén jubiláló Mensa HungarIQa. Az évfordulót országos, nyilvános rendezvénysorozattal ünnepli meg az egyesület: az IQ-Napok első állomása Székesfehérvár lesz április 1-jén.

Forrás: Mensa HungarIQa Egyesület, OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com