Európa tíz legjobb úti célja között Veszprém városa

0

London előtt és Essen mögött Veszprém az előkelő 7. helyezést nyerte el a European Best Destinations 2023 versenyében, továbbá az első helyen szerepel Európa legjobb családbarát városi desztinációi között – számol be a turizmus.com. 

2009 óta minden évben megméretteti magát Európa 20 turisztikai desztinációja a European Best Destination közönségszavazáson, hogy a utazók véleményére bízva magukat kiderítsék, melyik város érdemes a „legjobb úti cél” címre.  A megmérettetésen 2019-ben Budapest, 2020-ban pedig Hévíz képviselte hazánkat.

Veszprém jelentős kulturális vonzereje, a város történelmi örökségének gazdagsága, továbbá a 2023-as évre elnyert Európa Kulturális Fővárosa cím már feltette „a királynék városát” az egyedi európai desztinációk térképére. A város nemzetközi népszerűségét tovább erősíti  a European Best Destinations 2023 megmérettetésen elért kitűnő eredmény  – közölte a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft.

A jeles versenyben már a részvétel is nagy jelentőségű Veszprém számára, hiszen olyan népszerű desztinációkkal szállt ringbe, mint London, Bécs, Athén, Koppenhága és Prága.

A február 10-én lezárult „European Best Destination 2023” szavazás során több mint 700.000 szavazat érkezett, 178 országból, Európa legjobb úti céljaira.

Veszprémre a hazai voksokon túl sok szavazat érkezett angol, amerikai, francia és ír utazóktól. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy a város előkelő helyen szerepel e nemzetek turisztikai célpontjai között is – írták.

Forrás: turizmus.com

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com