Könyvajánló – Amit a diabéteszről minden cukorbetegnek tudnia kell

0

A cukorbetegséggel kapcsolatban számos kérdés merülhet fel mind a közelmúltban, mind a már korábban diagnosztizált betegekben és hozzátartozóiban. A Magyar Diabetes Társaság  nekik próbál segítséget adni azzal, hogy 100 tematikusan rendezett kérdést tesz fel és válaszol meg.

Ez a könyv a SpringMed Kiadó gondozásában korábban megjelent két  kiadvány, -a „Cukorbetegek kézikönyve” (2006) és a „Kérdezz-felelek a cukorbetegségről” (2007)- c. könyvek kibővített és átdolgozott változata. Az átdolgozást szükségesnek tartotta a Magyar Diabetes Társaság, hiszen az elmúlt években nagymértékben bővült a cukorbetegséggel kapcsolatos tudásunk, új gyógyszercsoportok, új eszközök használata terjedt el, sőt a cukorbetegek kezelésével kapcsolatos szemléletünk is megváltozott, új szempontok kerültek előtérbe.

A zsebkönyv 9 fejezetben tárgyalja az általános fogalmakat, a diétával, a fizikai aktivitással, önellenőrzéssel, a gyógyszeres terápiával, az inzulinpumpával és szenzorral, a szövődményekkel, a terhességgel és fogamzásgátlással, illetve a cukorbetegség társadalmi aspektusaival kapcsolatos ismereteket.

A könyvet ajánlják mindazoknak, akik szeretnék jobban megismerni a cukorbetegséget, annak kezelését. A kérdéseken és válaszokon alapuló szerkesztés lehetőséget ad arra, hogy egy adott témában lényegre törően, tömören bővítse az olvasó az ismereteit.

Szerzők: Prof. Dr. Winkler Gábor DSc, Dr. Kis János Tibor PhD.

Forrás: Magyar Diabetes Társaság

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com