Európa-szerte antibiotikumhiányról számolnak be az országok

0
Európa-szerte antibiotikumhiányról számolnak be az országok, mivel a gyógyszerek iránti kereslet növekszik, a gyártók pedig az ellátási láncban mutatkozó nehézségekkel küzdenek – olvasható az Index írásában. 

Az amoxicillin, a cefalosporinok és más, széles körben használt antibiotikumok hiánycikkek a különböző országokból származó adatok szerint, ami aggodalmat kelt az orvosok és a tisztviselők körében − írta meg a The Wall Street Journal.

A gyártók a hiányt több tényezőnek tulajdonítják. A világjárvány idején bevezetett korlátozások feloldását követően megnőtt a kereslet, ugyanis többen betegednek meg. A gyártók az összetevők, a csomagolás és más összetevők szállításában is késedelemmel szembesülnek, részben a kínai lezárások miatt.

Az orvosok olyan irányelveket készítenek, amelyek rövidebb antibiotikumkúrákat javasolnak a készletek megőrzése érdekében, de Salomon aggodalmát fejezte ki, hogy a kezelés időtartamának korlátozása azt jelentheti, hogy egyesek nem gyógyulnak ki a fertőzésükből.

Bár az antibiotikumok kritikus szerepet játszanak a bakteriális fertőzésekből, például a hörghurutból és mandulagyulladásból való felépülésben, ezek ára nem éri el az újabb gyógyszerekét, mivel már nem védi őket szabadalom. Az európai kormányzati egészségügyi rendszerek egyes gyógyszerekre árkorlátozást is előírnak, ami megnehezíti a gyártók számára a költségnövekedés áthárítását.

Teljes tartalom

Forrás: Index

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com