A Magyar Orvosok Szakszervezete kifogásolja az egészségügyi törvénytervezetet

0

A Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) szerint a kormány által benyújtott, az egészségügy átalakítását célzó javaslat példa nélküli módon csorbítja az ágazati munkavállalók érdekeit és veszélyezteti a biztonságos betegellátást.

A szakszervezet ezért az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében tiltakozását fejezte ki, hozzátéve: a jelentős átalakítást eredményező szabályozást a kormány ismételten kellő idő és előzetes társadalmi vitára bocsátás nélkül, a hatástanulmányok ismertetését és az orvosok széles szakmai véleménynyilvánítását mellőzve akarja bevezetni.

Azt írták: az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényben elkezdődött munkavállalói „jogfosztássorozat” e törvényjavaslattal tovább folytatódik.

A dokumentum jelen formájában súlyos károkat okozhat az egészségügyi munkavállalók számára, tovább mélyítheti az ágazat humánerőforrás problémáit – emelték ki, rámutatva arra: a javaslatban nem látják érvényesülni a munkavállalók és a betegek érdekeit.

A szakszervezet eljuttatta aggályait az egészségügyért felelős államtitkárhoz, egyúttal közös érdekvédelmi platform létrehozására hívnak minden érintett érdekvédő szervezetet, kamarát, szakszervezetet, mert meggyőződésük, hogy csak együttes erővel vethetnek gátat a javaslat törvényerőre emelkedésének.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com