PanCare nemzetközi konferencia Budapesten a gyermekkori daganatot túlélők gondozásáért

0

2022. október közepén Budapesten rendezik meg a PanCare nemzetközi konferenciát, a gyermekkori daganatot túlélők gondozásáért és életminőségük javításáért. A félévente megrendezésre kerülő konferencián orvosok, nővérek, segítők, szülők és gyógyult fiatalok osztják meg egymással tapasztalataikat, és ismerik meg a résztvevő országok kutatási eredményeit.

A PanCare egyik fő célja, hogy minden európai túlélő számára egyenlő hozzáférést biztosítson az optimális utógondozáshoz, valamint annak megvizsgálása, hogy hogyan segíthetik és támogathatják egymást a különböző európai országok annak érdekében, hogy az utógondozás minden európai országban tovább fejlődjön.

A konferenciát stratégiai partnerségben, közösen szervezi a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája, a Magyar Gyermekhematológusok és Gyermekonkológusok Társasága és az Érintettek Szülői Egyesület.

A konferencia folyamán nagyszerű előadásokat hallhatunk majd különböző témákban.
Szó lesz többek között a különböző európai országokban folyó munkákról, az eddig elért tudományos eredményekről, trendekről, az egészséges életmódról, a megfelelő kommunikációról, a szülők szerepéről, a különböző rehabilitációs lehetőségekről.

Forrás: OS / Érintettek Szülői Egyesület a Daganatos, Leukémiás és Gyógyult Gyermekekért

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com